10 Bästa SEO-plugin för WordPress

För att optimera din WordPress-webbplats för sökmotorer är det avgörande att använda rätt SEO-plugins. Dessa verktyg kan hjälpa dig att förbättra din webbplats synlighet, öka trafiken och förbättra din ranking i sökresultaten. Här presenterar vi de tio bästa SEO-pluginsen för WordPress som kan göra en stor skillnad för din webbplats.

Att välja rätt SEO-plugin för din WordPress-webbplats kan göra en betydande skillnad i din online-närvaro. Varje plugin har sina egna fördelar och nackdelar, så överväg vad din webbplats behöver innan du bestämmer dig. Att kombinera flera av dessa plugins på ett smart sätt kan ge din webbplats den bästa möjligheten att klättra i sökresultaten.

Yoast SEO

Komplett SEO-lösning

Yoast SEO är ett av de mest populära och omfattande SEO-pluginsen för WordPress. Det erbjuder allt från meta-tag analys till läsbarhetskontroll och är idealiskt för både nybörjare och avancerade användare.

All in One SEO Pack

Användarvänligt och kraftfullt

All in One SEO Pack är ett annat populärt val som erbjuder en rad funktioner, inklusive XML-sitemap, SEO-integration för e-handelswebbplatser och automatisk optimering av titlar för Google.

Rank Math

SEO-plugin med AI

Rank Math är känt för sin användarvänlighet och kraftfulla funktioner. Det inkluderar inbyggd Google Schema Markup, sökordsrankning och en unik AI-baserad optimeringshjälp.

The SEO Framework

Snabb och är inte tung att köra

The SEO Framework är utformat för att vara snabbt och för att inte belasta din webbplats mycket. Det är ett utmärkt val för de som söker ett ”ställ in och glöm bort”-alternativ.

SEOPress

Flexibelt och Komplett

SEOPress är ett kraftfullt plugin som finns både som gratisversion och i premiumversioner som man betalar för. Här finns funktioner som sociala medier-integration, Google Analytics med GDPR-kompatibilitet och sitemap-generering.

W3 Total Cache

Förbättrar webbplatsens hastighet

W3 Total Cache är inte ett traditionellt SEO-plugin men det förbättrar din webbplats hastighet, vilket är en viktig faktor för SEO. Detta plug-in minskar laddningstider och förbättrar användarupplevelsen.

WP Meta SEO

SEO Bulk Editor

WP Meta SEO gör det enkelt att hantera all din SEO-metadata från ett och samma gränssnitt. Det erbjuder också bild-SEO och en 404-felsökare.

Squirrly SEO

SEO för den som inte är expert

Squirrly SEO är designat för att vara användarvänligt för de som inte är SEO-experter. Det erbjuder realtids SEO-rådgivning när du skriver innehåll.

Broken Link Checker

Upptäcker trasiga länkar

Att ha trasiga länkar på din webbplats kan skada din SEO. Broken Link Checker hjälper dig att upptäcka och fixa trasiga länkar automatiskt.

Redirection

Hanterar omdirigeringar

Redirection hjälper dig att hantera 301-omdirigeringar, spåra 404-fel och fixa till lösa trådar på din webbplats, vilket är viktigt för att upprätthålla en stark SEO-profil.

Några tips för dig som vill förbättra din webbplats

Idag är det vanligt att man använder sig av olika plug-ins för att automatisera funktioner som är nödvändiga för att upprätthålla en bra SEO-profil. Här är några exempel på jobb som kan utföras av plug-ins. Om du i dagsläget gör något av dem manuellt, eller inte gör dem alls, kan det vara klokt att ta en titt på hur plug-ins skulle kunna hjälpa din webbsajt.

bygg hemsida
Att bygga en bra webbsida skall vara en trevlig upplevelse
 • Att skapa sitemaps

  En sitemap är ett dokument som visar hur din sajt är strukturerad och hjälper sökmotorernas robotar att indexera alla sidorna. Numera finns det plug-ins som kan skapa en sitemap för din sajt automatiskt så att du slipper göra det manuellt.

 • Att skapa och ändra robots.txt

  Filen robot.txt avgör hur sökmotorer går igenom och indexerar innehållet på din sajt. Den låter dig till exempel blockera vissa sidor från att indexeras. Det finns plug-ins som skapar och editerar robots.txt åt dig för din sajt.

 • Editering av meta tags

  Meta tags är små bitar kod som förser sökmotorernas robotar med extra information. Att ha relevantan meta tags på en sajt kan förbättra hur den bedöms av sökmotorn. Använd gärna en plug-in för att sköta om meta tags för din sajt.

 • Skapa och implementera schema markups

  Schema markups är en anna typ av små bitar kod som kan vara bra att använda sig av när man vill förbättra SEO-profilen för en sajt. Du använder dem för att ge ytterligare information till sökmotorns robotar. Precis som för meta tags finns det plug-ins som hjälper dig med skapandet och editerandet av schema markups.

 • Generera förslag på intern länkning

  På en sajt kan det vara bra att ha intern länkning mellan olika delar; det hjälper både sökmototer och människor att använda sajten mer effektivt. Det finns plug-ins som går igenom din sajt och ger förslag på hur olika delar kan länkas ihop.

 • Upptäck 404 problem

  Om en användare försöker nå en del av din sajt som inte går att nå dyker det upp ett meddelande på skärmen som säger ”404 Not Found”. Om detta sker när en sökmotor försöker navigera sin sajt kommer det att påverka din SEO negativt. Därför är det viktigt att upptäcka 404 problem snabbt så att man kan åtgärda dem; inte bara för att göra sajten bättre för de mänskliga användarna utan också för att det inte ska skada din SEO. Det finns plug-ins som går igenom sajten, snabbt upptäcker ”404 Not Found” och varnar dig.