Hur man byter WP lösenord genom Cpanel.

Detta är ett enkelt sätt att byta lösenord i cpanel. Det kräver inga tekniska förkunskaper.

Börja med att gå till http://www.miraclesalad.com/webtools/md5.php

Skriv in det lösenord du vill använda i boxen. En MD5 version av lösenordet kommer skapas.

  1. Börja med att logga in till cpanel för domänen du behöver byta lösenord för. Hur du gör detta kan variera mellan olika webbhotell. Vanligen funkar det att gå till domin.com:cpanel, domain.com:2082 eller domain.com:2083 men vissa webbhotell använder andra portar.
  2. Ange användarnamn och lösenord när du ombeds göra det.
  3. När Cpanel har laddat skall du klicka på PHPmyAdmin. Ett nytt fönster kommer öppnas. (du får ofta ett meddelande om vidarekoppling. Detta är normalt)
  4. När PHPmyAdmin har laddat så kommer du se en lista över databaser nära toppen i den vänstra spalten. Om du inte gör det skall du klicka på det + tecken som då bör finnas där.
  5. Du bör normalt bara ha en databas. Klicka på + bredvid databasen för att expandera den. Du kommer nu ser en rad databas tabeller med namn såsom post, post terms, options etc. (Namnet kommer ha ett prefix. Detta prefix varierar men är vanligtvis wp_).
  6. Bland dessa tabeller kommer du sen en tabell som heter [prefix]_users . Klicka på den. Ny data kommer laddas på skärmens huvudfält.
  7. Du kommer nu att se en lista över användare. Den första användaren kommer troligen vara admin. Klicka för att editera detta inlägg i databasen (admin). Du gör det genom att klicka på pennan som ligger på samma rad som användarnamnet admin ( Du kan även klicka i checkboxen på raden och klicka edit nära botten av sidan)
  8. Innehållet för detta databasfält kommer nu att laddas. Nära toppen (normalt rad 3) ser du raden user_pass. Om du följer den raden till höger så ser du ett fält som heter value (värde om du använder phpmyamin på svenska). Markerar all information som finns i value fältet på raden user_pass och radera den.
  9. Klistra in den kod du genererade hos http://www.miraclesalad.com/webtools/md5.php i value fältet. Klicka på att spara.

Gå till WordPress (i en annan flik) och pröva att logga in med det nya lösenordet. Om du har gjort allt rätt skall det funka. Om inte, pröva att klistra in och spara igen.