WordPress premium themes – Fördelar mot gratis templates

premium

Det finns mycket på nätet som är gratis. Många av de tjänster och digitala produkter du kan hitta gratis på nätet är av god kvalitet. En del av de program du kan ladda ner gratis (och lagligt!) på nätet har i princip samma funktionalitet som program som kostar pengar. När det gäller teman till webbplatser finns det dock ganska stora skillnader mellan de teman du kan ladda ner gratis och de teman som kostar en slant.

WordPress är idag en av de mest populära plattformarna för webbplatser. WordPress är enkelt att arbeta med och det finns många tusen smarta och användbara tillägg att använda.

Ett så kallat premiumtema, eller premium theme, är ett tema för WordPress som du måste köpa för att kunna använda. Ett premiumtema kan kosta allt från en hundralapp till upp emot tusen kronor. Ju mer ett tema kostar desto större funktionalitet och flexibilitet kan du räkna med.

Det finns många fördelar med WordPress premiumtemplates jämfört med gratis templates. En viktig fördel är att du med ett premium theme automatiskt får en mer unik webbplats. De flesta som bygger webbplatser nöjer sig med ett gratistema. Det gör att många webbplatser ser likadana ut.

upgrade-bigEn annan fördel har att göra med funktionaliteten. Ett premiumtema har alltid en kontrollpanel från vilken du kan styra hur temat ska se ut och fungera. Detsamma gäller sällan för gratisteman. Om du använder gratisteman bör du kunna en hel del om programspråken html och php för att kunna göra ändringar i hur din webbplats ska se ut. I vissa fall kan du använda plugin för att ändra teman såsom du vill ha dem.

En tredje fördel med premiumteman över gratisteman är att du för de tidigare oftast får bra support. När du betalar för ett tema får du normalt sett med en bra dokumentation och får även tillgång till en supportmail. Om du köper ditt WordPress premiumtema av en aktör som erbjuder ett större antal teman kan du inte sällan även få tillgång till ett supportforum.